Bu amaliy yo'nalish, biologiya va texnika tutashgan joyda paydo bo'lgan, bugungi kunda eng dolzarb bo'lib, ko'plab mamlakatlarda yetakchi yo'nalish bo'lib, insoniyat va sanoatning umumiy global muammolarini hal qiladi.
Sizga nimani o'rgatishadi
Основы молекулярной биологии и генетики — изучение структуры и функции ДНК, РНК и белков, а также механизмов наследования и генетической модификации.
Методы генной инженерии — изучение технологий редактирования генов, таких как CRISPR, и их применение для создания генетически модифицированных организмов.
Разработка и производство биопродуктов — изучение технологий создания вакцин, антибиотиков, ферментов и других биопродуктов.
Микробиология и биохимия — понимание жизнедеятельности микроорганизмов, их роли в экосистемах и биохимических процессов, происходящих в клетках.
Bitiruvchilar kim bo'lib ishlaydi?
Biotexnolog oziq-ovqat sanoatida ishlab chiqarilgan mahsulot sifatini nazorat qilish bilan shug'ullanadi. Mahsulotlarni tayyorlash jarayonining ketma-ketligini kuzatadi. Mahsulotlarni ishlab chiqarish retseptini ishlab chiqadi va uskunalar holatini, shuningdek, ishlab chiqarish xonalaridagi harorat rejimini kuzatadi. Oziq-ovqat sanoati biotexnologi oziq-ovqat mahsulotlarini ishlab chiqarish bilan shug'ullanadigan har qanday korxonada ishlashi mumkin.